top of page
  • Spotify
  • Apple Music
  • Instagram
  • Youtube

פרק 38 - ד’ר אודי מקורי פסיכיאטר ילדים ונוער

  • Writer: Anna Avrahami Kainer
    Anna Avrahami Kainer
  • Mar 21
  • 2 min read

Updated: Mar 21


בשנים האחרונות, יותר ויותר הורים פונים לטיפול, לאבחון, לתמיכה. אבל יחד עם הפתיחות הגוברת – עדיין יש הרבה בלבול, חשש ובעיקר שאלות.מה זה באמת אומר כשילד מקבל אבחנה של הפרעת קשב וריכוז (ADHD) או אוטיזם?האם כל ילד שזז הרבה או לא מקשיב הוא "בעייתי"?איך נראה אבחון פסיכיאטרי לילדים?ואיפה ההורה בתוך כל זה?

בפרק 38 של מעבר לרצף – הפודקאסט שעושה יחסי ציבור למשפחות מיוחדות, שוחחתי עם ד"ר אודי מקורי, פסיכיאטר ילדים ונוער, על כל אלה – ועוד הרבה יותר.


מה תמצאו בפרק?

🔹 הפרעת קשב וריכוז – להבין את המורכבותד"ר מקורי מסביר בצורה בהירה את הסימפטומים של ADHD, ומדגיש שהפרעת קשב וריכוז היא לא רק "קושי להתרכז", אלא אתגר שמשפיע על התפקוד הרגשי, החברתי וההתנהגותי של הילד.הוא מדבר על השפעות קשיי ויסות רגשי, קושי בשליטה בדחפים ועל הקושי של הילד לא "לשבת בשקט" בעולם שדורש ממנו בדיוק את זה.

🔹 אוטיזם – מתי זה זה, ומתי זה לא?הפרק עוסק באבחנה של הפרעה על הספקטרום האוטיסטי – כולל איך להבדיל בין התנהגויות אוטיסטיות לבין מצבים כמו OCD, הפרעות חרדה או עיכוב התפתחותי.ד"ר מקורי מדגיש את החשיבות של אבחון מדויק – כי טיפול נכון מתחיל בזיהוי נכון של הקושי.

🔹 הגישה הפסיכו-סוציאלית – שילוב של רפואה, תמיכה רגשית והתאמות סביבתיותהפרק מדבר על מודל טיפולי משולב: תרופות כשצריך, הדרכת הורים, טיפולים רגשיים (CBT, טיפול באומנות ועוד), והתאמות בבית הספר – כל אלו נועדו לשפר את איכות החיים של הילד והמשפחה.מדובר בגישה כוללת שרואה את הילד לא רק דרך הסימפטומים, אלא גם דרך הכוחות והחולשות, ההקשר המשפחתי והחברתי.

🔹 שבירת סטיגמות סביב טיפול פסיכיאטריאחד החלקים המרגשים בפרק הוא השיחה על פחדים של הורים סביב המילים "פסיכיאטר", "טיפול תרופתי", ו"אבחנה".ד"ר מקורי קורא לנו – כהורים – לשחרר את הפחד מהתיוג, ולהבין שטיפול נפשי הוא לא סימן לחולשה – אלא ביטוי לאומץ ואחריות הורית.

🔹 התמודדות עם חרדה, דחייה ואי-וודאותדיברנו גם על חרדות – של ילדים וגם של הורים – על הקושי להתמודד עם שינויים, פרידות, סביבות לא צפויות, ועל איך אפשר לעזור לילד להרגיש בטוח בעולם שלא תמיד ברור לו.



למה הפרק הזה חשוב?

כי הוא נותן שפה פשוטה לנושאים הכי רגישים שיש – בריאות הנפש של ילדים, הקשר בין אוטיזם לפסיכיאטריה, החשש מתרופות להפרעות קשב, וההתמודדות היומיומית של הורים לילדים עם צרכים ייחודיים.כי הוא מראה שאפשר לדבר על הדברים בלי להיבהל, ואפילו עם קצת תקווה בלב.ובעיקר – כי הוא מזכיר לנו שהילדים שלנו לא צריכים שנפתור אותם. הם צריכים שנראה אותם, נבין אותם, ונהיה שם באמת.

שלכם,אנה אברהמימפיקת הפודקאסט מעבר לרצף


הפרק מציע להורים נקודת מבט מעמיקה ומחזקת על התמודדות עם אתגרים נפשיים אצל ילדים, ומדגיש את חשיבותה של קבלת עזרה מקצועית.

 להפרעת הקשב cog fun  טיפול 

איך פסיכיאטר מאבחן אוטיזם

מה צריך לדעת לפני הפגישה עם פסיכיאטר ועוד

האתר של דר אודי מקורי

האזינו ושתפו את הפרקאם אתם מאזינים דרך Spotify, זכרו שתוכלו לכתוב תגובות ישירות תחת הפרק.אם יש לכם שאלות או תגובות נוספות, אני זמינה לכם דרךלשלוח הודעה לאנה - https://bit.ly/3tMBqre

קבוצה שקטה בוואטסאפ - https://bit.ly/3YNNUwyעמוד אינסטגרם - https://bit.ly/3WXzMBQ @smartmamailעמוד פייסבוק - https://bit.ly/3aL6yNv

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page